Wie ben ik?

Gemakkelijk betalen met je mobiele bank-app

Paiement facile avec votre application bancaire mobile

 

Ik ben geboren met een visuele handicap. Als kind wou ik niets liever dan dokter worden, en werken voor Artsen Zonder Grenzen. Helaas was ik veel te slechtziend om een echt artsenberoep uit te voeren. Mijn handicap stond echter mijn drang naar ontwikkeling niet in de weg. Tijdens mijn opleiding tot Master in de Japanse Taal- en Letterkunde verbleef ik verscheidene malen voor langere tijd in Japan. Daardoor maakte ik kennis met allerlei therapeutische vormen zoals reiki, shiatsu en jin shinjutsu, waarbij het voelen vaak belangrijker is dan het kijken. Een wereld ging voor me open, maar ‘mijn ding’ moest ik nog vinden. Dat gebeurde toen ik de craniosacraaltherapie en de nadiki ontdekte.

 

Ik heb mijn eigen praktijk sinds 2011, en heb naast cranio, nadiki en shiatsu ook ervaring opgedaan in lessen mindfulness, taichi (24-vorm) en meditatie. Verder volg ik de opleiding tot causaal voetreflexoloog, en ben ik lid van de Belgische Shiatsu Federatie.

 

Mijn interesses gaan bovendien uit naar het universeel soefisme, en alles wat met het welbevinden van de mens te maken heeft. Wat mijn ogen niet voor mij kunnen zien, voel ik des te meer met mijn handen. Dankzij mijn 'kleine onvolkomenheid' heb ik immers een grotere gevoeligheid meegekregen. Dit komt me nu, in mijn sessies, goed van pas. Het verplichtte me ook serieus aan mezelf te werken, zodat ik nu toch wel over een behoorlijke ervarings-bagage beschik om cliënten te helpen die het moeilijk hebben met zichzelf.

 

 

Geen enkele van de toegepaste tehnieken heeft de pretentie de reguliere geneeskunde te willen vervangen. Zij willen echter wel een waardevolle aanvulling zijn van de traditionele geneeskunde. Ik raad u zelfs aan iw dokter in te lichten over de sessies die u bij mij neemt als aanvulling, en indien gewenst bezorg ik graag alle nodige info aan uw arts.

 

Ni la technique Nadiki, ni la technique Craniosacrale, ni aucune autre technique que j’applique n’ont la prétention de vouloir/pouvoir remplacer la médecine traditionnelle mais peuvent représenter un complément intéressant et utile à une thérapie traditionnelle.

Je vous conseille même d’informer votre médecin, spécialiste…des séances que vous suivez chez moi et, s’il le désire, je peux personnellement l’informer à ce sujet.