Ontspanningsshiatsu (niveau C1)

Gemakkelijk betalen met je mobiele bank-app

Paiement facile avec votre application bancaire mobile

Druk druk druk...

 

Shiatsu is een Oosterse techniek waarbij we zacht maar krachtig op een lichaam een reeks drukpunten gaan aanraken, om op die manier een betere doorstroom van energie te krijgen. Je lichaam wordt losgemaakt, gestretcht en opgewarmd.

 

Voor mij voelt een drukpunt (of tsubo), als deze vastzit of gevuld is met stress, soms aan als het ventiel van een snelkookpan. Als je zo'n ventiel aanraakt, en de druk op de pan is reeds hoog, dan kan de stoom met grote kracht ontsnappen.

Als bepaalde drukpunten niet genoeg energie bevatten -bijv. omdat het lichaam te moe is om daar nieuwe energie te maken- kunnen we deze plekken gaan opwarmen, harmoniseren met plaatsen waar er een teveel aan energie is, etc...

Heb je -zoals zovelen van ons- een druk bestaan en wordt het je soms allemaal wat veel, dan kan je bijv. baat hebben bij een massage van bijv. je Blaas- of Galblaasmeridiaan.

 

Ook andere meridianen (energiebanen) kunnen schade oplopen door een teveel aan stress. Na een gesprekje en een bodyscan, vertel ik je welke meridianen van mij de volle aandacht zullen krijgen, en geef ik je wat meer uitleg over de werking van deze energiebanen, over welke gevolgen het heeft voor je lichaam als er blokkades zijn, en wat je zelf kan doen om je lichaam rust en herstel te gunnen.

 

En dan gaan we aan de slag, en kan je genieten van een heerlijke ontspanning.

 

Geen enkele van de toegepaste tehnieken heeft de pretentie de reguliere geneeskunde te willen vervangen. Zij willen echter wel een waardevolle aanvulling zijn van de traditionele geneeskunde. Ik raad u zelfs aan iw dokter in te lichten over de sessies die u bij mij neemt als aanvulling, en indien gewenst bezorg ik graag alle nodige info aan uw arts.

 

Ni la technique Nadiki, ni la technique Craniosacrale, ni aucune autre technique que j’applique n’ont la prétention de vouloir/pouvoir remplacer la médecine traditionnelle mais peuvent représenter un complément intéressant et utile à une thérapie traditionnelle.

Je vous conseille même d’informer votre médecin, spécialiste…des séances que vous suivez chez moi et, s’il le désire, je peux personnellement l’informer à ce sujet.