Cranio4kids

Gemakkelijk betalen met je mobiele bank-app

Paiement facile avec votre application bancaire mobile

In je lijf ligt een zee verborgen. Net als de zee schommelt het water in je lijf heen en weer.

Je hele lichaam wil graag water van deze zee hebben, want het is heel speciaal water; cranio-sacraal water.

 

Stel je voor dat je op het strand zit en je hebt een prachtig zandkasteel gebouwd. Niet zomaar wat emmertjes op mekaar gegooid, neenee, een heus kasteel, met vlaggetjes en een mooie gracht eromheen. Natuurlijk wil je dat je gracht mooi vol loopt, zodat het net echt lijkt. Net zo graag wil jouw craniosacraal water door alle baantjes (grachtjes) in jouw lijf (het zandkasteel) stromen.

 

Het water van jouw zee vertrekt in riviertjes bij je hersenen en stroomt naar je hele lichaam. Het brengt eten en drinken rond zodat jouw lichaam kan bewegen, spelen, eten, werken, ...

Het water neemt ook allerlei rommel mee van onderweg, helemaal terug naar je hersenen en daar wordt de rommel weggegooid.

 

Dat zie je ook in de gracht rond je mooie kasteel: er komen wat zand en schelpjes met het water mee. Misschien komt er wel een krabbetje spelen? En als de golven terug naar de zee stromen, nemen ze ook weer een aantal dingen terug mee. Daaag krabbetje!

 

Als je vaak bang of zenuwachtig bent dan gaat het stormen in je lijf, en wordt de zee wat wilder. Dan kan het gebeuren dat ze sommige stukken van je prachtige kasteel vernielt. Dan brokkelt je stevige kasteel wat af, en blijft er water staan waar het niet meer kan stromen. In je lichaam voelt dat dan aan als moe zijn, je niet zo goed kunnen concentreren, slecht slapen, en zo voort.

 

Ook als je veel verdriet hebt (gehad), langdurig ziek bent geweest, of als je heel erg pijn gedaan hebt (een ongeluk, ...), dan is je zandkasteel (je lichaam) uit zichzelf niet meer zo stevig, en dan zakken soms vanzelf wat delen in. Ook dan kan het water op sommige plaatsen niet zo goed meer stromen, en heeft je lichaam een extra helpende hand nodig om je weer op de been te krijgen

Cranio kan je helpen om jouw zee terug rustig en vlot te laten stromen, om je grachtjes vrij te maken, en om je zandkasteel lekker sterk te houden.

 

Geen enkele van de toegepaste tehnieken heeft de pretentie de reguliere geneeskunde te willen vervangen. Zij willen echter wel een waardevolle aanvulling zijn van de traditionele geneeskunde. Ik raad u zelfs aan iw dokter in te lichten over de sessies die u bij mij neemt als aanvulling, en indien gewenst bezorg ik graag alle nodige info aan uw arts.

 

Ni la technique Nadiki, ni la technique Craniosacrale, ni aucune autre technique que j’applique n’ont la prétention de vouloir/pouvoir remplacer la médecine traditionnelle mais peuvent représenter un complément intéressant et utile à une thérapie traditionnelle.

Je vous conseille même d’informer votre médecin, spécialiste…des séances que vous suivez chez moi et, s’il le désire, je peux personnellement l’informer à ce sujet.