Cranio & Familieopstellingen

Gemakkelijk betalen met je mobiele bank-app

Paiement facile avec votre application bancaire mobile

Ieder huisje heeft zijn kruisje, zegt een oude volkswijsheid. Elk gezin, elke familie heeft zijn drama's, groot of klein, en elk van ons heeft zijn (grote of kleine) last te dragen. Sommigen worden in een familie geboren waar alles van een leien dakje loopt. Bij anderen verlopen de familierelaties niet zo vlot als ze het zouden wensen. En soms worden zaken verzwegen, met de zogezegde mantel der liefde bedekt...

 

Tijdens onze craniosessies werken we op fysiek niveau met blokkades in het lichaam. Bij een SER sessie draait het om emotionele blokkades, en bij een sessie met een familieopstelling of systeemopstelling gaan we kijken naar blokkades in intermenselijke en andere relaties die bij de cliënt aanwezig zijn.

 

Systemisch werk (of een familieopstelling) is immers een vorm van psychotherapie waarbij we op zoek gaan naar verborgen verbanden tussen onze cliënt en zijn familie, omgeving of zelfs ziektebeeld, of naar knelpunten in deze verbanden.

 

Een familieopstelling intergreren in een craniosessie gebeurt meestal spontaan en niet gepland. Bij het gesprek vooraf komen soms zaken, vragen of problemen naar voren die doen vermoeden dat een familieprobleem aan de oorsprong ervan ligt. Als het lichaam tijdens de sessie aangeeft dat er systemisch kan gewerkt worden, dan laten we zo'n kans natuurlijk niet liggen.

 

Je kan ook opteren voor een individuele opstelling zonder craniosacrale sessie. Tijdens het inleidend gesprek formuleren we dan een werkvraag. Daarna gaan we aan de slag met de opstelling. Hiervoor gebruiken we vloerankers. Dit zijn placemats in verschillende vormen en kleuren, die een lid uit het systeem vertegenwoordigen. Dat maakt het ons tijdens de opstelling gemakkelijker om te onthouden wie wie is.

 

Wil je graag specifiek voor een opstelling komen? Vermeld dat dan zeker als je een afspraak maakt. Zo zorgen we dat de vloerankers zeker aanwezig zijn.

Geen enkele van de toegepaste tehnieken heeft de pretentie de reguliere geneeskunde te willen vervangen. Zij willen echter wel een waardevolle aanvulling zijn van de traditionele geneeskunde. Ik raad u zelfs aan iw dokter in te lichten over de sessies die u bij mij neemt als aanvulling, en indien gewenst bezorg ik graag alle nodige info aan uw arts.

 

Ni la technique Nadiki, ni la technique Craniosacrale, ni aucune autre technique que j’applique n’ont la prétention de vouloir/pouvoir remplacer la médecine traditionnelle mais peuvent représenter un complément intéressant et utile à une thérapie traditionnelle.

Je vous conseille même d’informer votre médecin, spécialiste…des séances que vous suivez chez moi et, s’il le désire, je peux personnellement l’informer à ce sujet.

 

 

Bij mij kan je terecht voor opstellingen binnen een cranio- of nadiki-kader. Wil je graag eens een opstelling op zich ervaren? Hieronder vindt je een aantal links:

 

Halle: Bea Van Istendael

Wijgmaal: Niki Herckens

Wilrijk: Indra Thorsten Preiss

Dilbeek: Johannes Cortoos