Effecten

Gemakkelijk betalen met je mobiele bank-app

Paiement facile avec votre application bancaire mobile

De effecten van een craniobehandeling zijn bij de meesten al snel voelbaar, maar bij anderen heeft het lichaam wat tijd nodig om zich aan te passen, en zal je soms pas na een paar sessies verandering kunnen waarnemen.

 

Bij aandoeningen waarbij cliënten vooral aangaven moeite te hebben met teveel/te weinig energie (sommigen met burn-out, fibromialgie, CVS, ADHD etc...), gaven zij na enkele sessies aan dat zij zich rustiger voelden en dat hun lichaam ontspannener en beter aanvoelde. De slaap werd stilaan beter en er kwam weer meer balans in wat eerst en echte emotionele rollercoaster leek. In het algemeen kwam er een groter gevoel van welbevinden, een hervinden van wat meer energie en kracht, en een positievere kijk op het leven.

Mensen die vooral worstelen met chronische pijn (reumatoïde aandoeningen, CVS, fibromialgie, post-operatieve klachten, etc...) gaven aan dat de pijn minder scherp werd, dat de symptomen lichter werden, en wat vooral belangrijk is, zij gaven bovendien aan meer voeling te krijgen met hun lichaam, zodat zij sneller de rust respecteerden die hun lichaam vroeg. Zij voegden eraan toe dat het aanvaarden van hun beperkingen ook wat vlotter leek te gaan.

 

Ook bij specifieke zaken zoals stotteren, dyslexie, KISS-syndroom, accute pijnklachten trad er volgens de meeste cliënten een verlichting van de problematiek op. De ontspanning die in het lichaam wordt geïntroduceerd, werkt nog een tijd na en zorgt ervoor dat het lichaam nieuwe werkpatronen kan ontwikkelen.

 

Bij emotionele klachten meldden cliënten meer rust en geaardheid, zodat zij niet meer steeds zo overweldigd werden door hun emoties, maar er op een nieuwe manier naar konden kijken en mee aan de slag gaan. Op die manier krijgen jeugdtrauma's, ongevallen, een zwaar rouwprocs, fobieën etc... de kans op verwerking.

 

Elke behandeling is individueel, en duurt, afhankelijk van de problematiek waarmee je te maken hebt, 50 tot 70 minuten. Ideaal is om gemakkelijk zittende kledij aan te trekken, zodat je je te allen tijde comfortabel voelt.

 

Geen enkele van de toegepaste tehnieken heeft de pretentie de reguliere geneeskunde te willen vervangen. Zij willen echter wel een waardevolle aanvulling zijn van de traditionele geneeskunde. Ik raad u zelfs aan iw dokter in te lichten over de sessies die u bij mij neemt als aanvulling, en indien gewenst bezorg ik graag alle nodige info aan uw arts.

 

Ni la technique Nadiki, ni la technique Craniosacrale, ni aucune autre technique que j’applique n’ont la prétention de vouloir/pouvoir remplacer la médecine traditionnelle mais peuvent représenter un complément intéressant et utile à une thérapie traditionnelle.

Je vous conseille même d’informer votre médecin, spécialiste…des séances que vous suivez chez moi et, s’il le désire, je peux personnellement l’informer à ce sujet.